Pages

Friday, 11 January 2013

Touched.


Okay, my head is itching to write something on my blog.
C'mon let's get this done quickly so I can go to bed.

Saya nak cerita satu kisah yang menarik !

Kisah saya dan kawan saya. Let's call him G.
G ni berbangsa English dan bukan Islam lah.

On the other day, I posted a video 'A for Allah'
kat Facebook dan si G ni tengok.

Then kat college dia kata,
'That song is so funny and makes me laugh'
(Lagu itu sangat kelakar dan buat dia gelak.)

Tapi apa yang saya kagum ialah dia
actually boleh ingat lirik2 lagi ni.
G kata ' Allah, there's only one God, Jesus and Muhammad was his Messenger'

But still, walaupon lagu ni dia rasa kelakar, dia boleh ingat lirik2 lagu ni.
Walaupon bila dia cerita kat saya, saya buat macam
 'Yea cool. And don't laugh, that is my favorite song ! '
Tapi dalam hati saya sangat terkejut dan bahagia/happy, macam kalau kita share nashid pon boleh jadi satu da'wah untuk kawan2 yang bukan islam.

-Touched-

1 comment:

'Atiqah Mahmud said...

jadi tak bleh pandang remeh pada benda yang kita rasa 'simple'..

nice^^