Pages

Sunday, 20 January 2013

Layers


Dalam rumah :-
1 inner (+ tshirt), 1 jumper, 1 hoodie, 1 jacket with wool (bulu biri2 ) with seluar pajamas ( kalau nak lagi panas pakai  kain) , 2 pasang stoken. Kalau sejuk pakai topi winter beruang.

Luar rumah :-
1 inner, 1 dress + tudung, 1 jeans (+ seluar pajamas/tight kat dalam ), 1 hoodie, 1 winter jacket, 1 winter scarf  2 pasang stoken + a high-top. ( Kalau nak lagi panas pakai topi winter beruang)

No matter what happen, kene pakai 2 pasang stoken sebab kalau kaki sejuk nanti kaki cramp.
Tuhan saja yang tahu bertapa sakitnye bila kaki cramp T.T
Teringat bila nangis depan mak sebab kaki cramp pastu mak urut. 
Then lepas tu dah tak rasa cramp sebab dah dapat kasih sayang mak yang secukupnya.

Korang boleh bayang tak suhu di sini sekarang?
Yes, breath the cold air.

Sangat gembira bila pakai baju tebal dan badan pon panas. Nikmat.
Tapi mesti orang di Syria dan Palestine tengah kesejukkan.
P.S Kalau saya rajin nanti saya tunjuk gambar snow ye.
Salam Alaik.

3 comments:

jeBateja said...

Omak aiii....best nya pengalaman...den lom penah rasa lagik.....

iyan shazlind said...

assalamualaikum...
lama x melawat sini ...sejuknya kt sana ...sini panas sgt...terik betul panas nya..

say to easy=) said...

take care yeah di sana :)