Pages

Sunday, 26 August 2012

Eid Celebration.



Celebrate raya di UK?
Not as good as kat tanah air.
Walaupon korang mesti rasa best duk oversea. Yes memang agak nikmat dan lain dari Malaysia but kalau dari segi celebration tu.... not really no.

Contohnya bila raya kan, tak dapat duit raya, baju raya tak beli tiap tahun [pakai baju yang sama je most of the year].

Korang bayangkan tahun ni lepas solat raya kami pergi shopping kat carboot sell then pergi open house as my parent nak balik Malaysia dah. Heee So tak rasa sangat raya, which is a great thing.

Bila duduk di bumi bukan Malaysia baru menghargai semua benda. Especially ikan masin, or anything from Malaysia. Plus it's also ajar kami untuk hidup beserdehana, you know you don't  have to buy baju raya every raya.

Nak cari makanan halal pon susah + mahal. Imagine kalau nak kuih karipap, kene masak sendiri. Mane ade orang jual tepi jalan. So gerenti bila duduk oversea semua kuih boleh dibuatnya.

Iye idok?

Happy Eid Mubarak and may Allah bless you, me and all of us.

No comments: